DEEA TRAVEL INTERNATIONAL
Your Travel Shopping Center
021.222.0123 0723.609.323
rezervari@deeatravel.ro
Bdul Ion Mihalache 66, sector 1


DATE CONTACT
P R O G R A M
Luni - Vineri: 09-17
Sambata: inchis
Duminica: inchis


HOME
BULGARIA - PASTE 2024
BULGARIA - SKI 2023-2024
ROMANIA STATIUNI BALNEO MONTANE
BULGARIA - LITORAL 2024
TURCIA - LITORAL 2024
GRECIA - LITORAL 2024 INDIVIDUAL
EGIPT 2023-2024
CONDITII DE CALATORIE
CONTACT


Harta Bansko

Harta Albena

Harta Albena 2

Harta Konstantin si Elena

Harta Nisipurile de Aur

Harta Sunny Beach

Harta ObzorGRECIA - LITORAL 2024 INDIVIDUAL
GRECIA - LITORAL 2024 INDIVIDUALHALKIDIKIDate geografice

Suprafata Greciei este de 131.957 km2, dintre care aproximativ 1140 km2 sunt reprezentati de intinderile de ape. Grecia este impartita in 3 regiuni importante: zona continentala, peninsula Peloponeza care este separata de partea continentala prin Istmul Corint si aproximativ 2000 de insule. Are iesire la Marea Ionica, Marea Egee si Marea Mediteraneana. Cele mai importante insule elene sunt Creta, Rodos, Corfu si insulele Ciclade (dintre care putem aminti Insula Santorini). Suprafata de coasta a peninsulei si a insulelor Greciei totalizeaza aproape 13.700 km, mare parte fiind reprezentat de plaje de nisip.

Cel mai inalt varf montan din Grecia se afla in Muntii Olimpului (amplasati in partea estica a tarii, la 100 km de Thessaloniki, la granita dintre Thesalia si Macedonia) si poarta denumirea Mytikas iar inaltimea sa este de 2917 metri.
Regiunile Greciei

1. Attica este impartita in 4 perfecturi, din aceasta regiune face parte Atena, capitala Greciei

2. Grecia Centrala este impartita in 5 prefecturi, capita regiunii este orasul Lamia

3. Macedonia Centrala este impartita in 7 prefecturi, capitala regiunii este orasul Salonic

4. Creta este cea mai mare insula din Grecia si a cincea ca marime din Marea Mediteraneana, capitala insulei este Heraklion. Insula se remarca prin culturile de vita de vie, masline si fructe.

5. Macedonia de Est si Tracia este impartita in 5 prefecturi, capitala regiunii este orasul Komotini

6. Epir are iesire la Marea Ionica, este acoperita de masivul muntos al Pindului, in aceasta zona este foarte dezvoltata cresterea animalelor, fiind renumite produsele lactate din aceasta zona

7. Insulele Ionice este impartita in 4 prefecturi, capitala este insula Corfu. Sunt 7 insule: Corfu, Ithaca, Kefalonia, Kythira, Lefkada, Paxos, Zakynthos

8. Egeea de Nord este impartita in 3 prefecturi, capitala este orasul Mytilene.

9. Peloponez cuprinde aproape tot teritoriul de la sud de Golful Corint, este formata din 5 prefecturi, capitala este la Tripoli

10. Egeea de Sud este impartita in 2 prefecturi capitala este la Ermoupoli

11. Tesalia este impartita in 4 prefecturi capitala este la Larissa, este denumita si cosul de paine al Greciei

12. Grecia de Vest este impartita in 3 prefecturi capitala este orasul Patras

13. Macedonia de Vest este impartita in 4 prefecturi capitala este orasul Kozani.Exista si o regiunea autonoma, Muntele Athos, un stat monastic aflat sub suveranitate greceasca. Pe Muntele Athos este permis accesul doar barbatilor, femeilor fiindu-le strict interzis accesul.
Scurt istoric

Grecia este o tara cu o istorie incarcata, pe acest teritoriu dezvoltandu-se una dintre cele mai vechi civilizatii. De-a lungul timpului toate schimbarile care au avut loc pe teritoriul elen si-au pus amprenta asupra culturii si arhitecturii grecesti.

Cercetarile arheologice au descoperit urme de locuire pe pamantul grecesc cu o vechime de zeci de mii de ani inaintea erei noastre, din paleolitic.Printre primele civilizatii de aici se numara micenienii, care au fost apoi invadati de alte populatii pana in anul 810 i.hr cand a aparut o noua civilizatie elena, care a format cetati-stat. Aceste cetati desfasurau activitati agricole, comerciale, mestesugaresti cu adevarate piete de desfacere la Marea Mediterana si la Marea Neagra.

In secolele urmatoare a urmat apogeul imperiului maritim atenian, care a decazut in anul 404 i.hr, in urma razboiului peloponeziac.Refacerea imperiului elen are loc sub conducerea lui Filip al II-lea si a fiului sau, Alexandru cel Mare. Imperiul macedonean a devenit foarte puternic. Acest imperiu a rezistat in fata invaziei persilor si a urmarit sa se extinda pana in Asia Centrala si India, aducand schimbari majore pe harta lumii pentru acea perioada. Dupa moartea lui Alexandru cel Mare teritoriul a fost subdivizat din nou si a pierdut prestigiul si puterea.In anul 146 i.hr Grecia a intrat sub stapanirea imperiului roman.

O data cu mutarea capitalei imperiului roman la Constantinopol atentia a fost indreptata catre partea estica a imperiului, imperiul Bizantin, care includea si teritoriul Greciei.In perioada anilor 1200 Constantinopolul a fost luat de catre cruciati, cateva teritorii grecesti au fost repartizate liderilor occidentali si venetienii au aparut in zona Marii Egee pe zonele de coasta sau insule urmarind detinerea controlului rutelor comerciale.

Constantinopolul a fost recuperat de catre bizantini in 1262. In 1453 Imperiul Bizantin a fost cucerit de otomani si au urmat patru secole de dominatie otomana, pana in anul 1821 cand grecii isi castiga independenta si infiinteaza cativa ani mai tarziu Regatul Greciei.

La sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial teritoriul greciei obtine suprafata actuala si totodata trece printr-un razboi civil care se termina in 1949.In 1967 are loc o lovitura de stat prin care armata preia puterea. Dupa sapte ani de dictatura, in 1974, grecia devine o republica democratica in urma unui referendum.Grecia devine membra a Uniunii Europene in 1981 si trece la moneda euro in anul 2001BILETE
AVION

 
BILETE
AVION
Deea Travel International S.R.L.
C.U.I. RO24787637   Nr.Reg.Com. J40/19848/2008   Agentie membra ANAT
Licenta de turism nr. 674/21.01.2019   Brevetul de turism nr. 8387/03.04.2007   Ministerul Turismului 0 800 868 282
Polita de asigurare Seria I nr. 58281 valabila pana la 19.12.2024 (OMNIASIG) Operator de date cu caracter personal: 29915
www.anpc.ro